Extra informatie en veiligheid:

Baby's en warmte

Een baby regelt zijn temperatuur vooral via zijn hoofdje. Het hoofdje van een baby is in verhouding bij de rest van zijn lichaam redelijk groot en beslaat 20% van het lichaamsoppervlak. Bij een volwassene is dit 9%. Hierdoor koelen baby’s sneller af dan grotere kinderen of volwassenen. Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet goed op temperatuur houden. Doe een baby de eerste maand 1 laagje meer aan dan jezelf, maar zet je baby in huis geen mutsje op.

Baby’s vanaf 2 à 3 maanden kunnen hun eigen lichaamstemperatuur goed regelen, maar dan nog, is je kindje afhankelijk van jou. Hij/zij kan immers nog geen deken van zich afslaan zoals oudere kinderen en volwassenen doen als ze het te warm hebben. Je kunt je slapende baby checken door de achterkant van zijn/haar nekje te voelen met de rug van je hand. Een transpirerende baby heeft het te warm, laat dan een laagje kleding of beddengoed weg.

Temperatuur

Professionals adviseren een slaapkamertemperatuur tussen 16-20° C waarbij 18° C het meest ideaal is. De omgevingstemperatuur kan voor jouw baby beter wat aan de lage kant zijn, dan te hoog.

Ga niet overcompenseren, dat wil zeggen extra warm toedekken, ook niet in de winter. En wees ook niet onnodig bang voor oververhitting. Als jouw baby het te koud heeft, moet hij namelijk veel energie steken in het op peil houden van zijn temperatuur. Deze energie wordt onnodig onttrokken aan de energie die nodig is voor groei en ontwikkeling.

Babybed veilig opmaken

Om het risico te verkleinen dat je baby onder de dekens terecht komt, maak je baby’s bed ‘kort’ op. Leg je baby nagenoeg met zijn voeten tegen het voeteneind. Laat er een vuist ruimte tussen zodat je baby zijn beentjes goed kan strekken.
Los beddengoed is ook onveilig. Als je laken en deken dwars legt, kun je deze aan de zijkanten tot onder het matras onderstoppen en blijft het beter zitten. Een stevig ondergestopte baby kan minder makkelijk op zijn buik rollen, voelt zich veilig en blijft lekker warm.

bron: www.inbakeren.nl

Öko-tex

Wij vinden het belangrijk dat artikelen veilig zijn voor de gezondheid van kinderen. Daarom vind je op bijna al onze baby & kids artikelen het Öko-tex label. Het Öko-tex label geeft je de waarborg dat onze artikelen gemaakt worden van materialen die geen stoffen bevatten  die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van kinderen (bijv. lood, cadmium, benzeen en arsenicum). De artikelen worden jaarlijks getest volgens de criteria van de Öko-tex 100 norm.

Aansprakelijkheid

Eatsleeppoop (repeat) is niet aansprakelijk voor schade of hinder die veroorzaakt is door het gebruik van een product. Dit geldt ook voor loszittende deeltjes en eventuele schade die daaruit voortkomt.

Eatsleeppoop (repeat) is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die veroorzaakt is door het wassen, drogen, strijken of schade door gebruik te maken van geleverde producten.

© 2015 - 2019 EatSleepPoop(Repeat) | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel